De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (2024)

Het jaar vliegt weer voorbij en de zomervakantie staat voor de deur! Bier & Appelsap heeft de leukste tips en uitjes voor je op een rij gezet. Zon of geen zon: er is zowel binnen als buiten genoeg te doen.

Get the VibeZzz bij Kasteel Groeneveld
Kasteel Groeneveld is een walhalla voor kinderen. Speurtochten voor alle leeftijden, binnen en buiten. Spiksplinternieuw is het MoestuinspelVibeZzz! Als jij door de ogen van een hommel kunt kijken en te gekke opdrachten en raadsels weet op te lossen, kraak je de code met de cryptex. Voor je het weet ben lid van het Hommelgenootschap! Hou je meer van kabouters of dieren? Check dan de website van Kasteel Groeneveld voor alle andere speurtochten.

Meer info: website Kasteel Groeneveld

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (1)

De leukste familiefilms bij Kinepolis
Heb jij zin een leuk uitje met je vrienden of familie deze zomer? Ga dan naar de film bij Kinepolis! Van de ‘Verschrikkelijke Ikke’ films komt deel 4 uit, en na de succesvolle eerste film van BINNENSTEBUITEN volgt nu deel 2! Ook de Bellinga’s zijn weer terug en zetten dit jaar het pretpark op stelten. Of ontdek de nieuwe film ‘Superkrachten Voor Je Hoofd’ met Dylan Haegens!

Meer info: website Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (2)

Maak kennis met techniek in de Ontdekhal
De Ontdekhal is een inspirerende plek in Utrecht Overvecht, waar kinderen spelenderwijs in
aanraking komen met techniek. Ze ontdekken hun talenten en zijn creatief bezig, alles in het teken
van techniek. De hele zomervakantie is de Ontdekhal dinsdag tot en met zondag geopend!

Meer info: website De Ontdekhal

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (3)

5x Koele Kinderroutes in Regio Utrecht
Wat is er lekkerder dan op een warme zomerdag samen met je kids verkoeling zoeken in de natuur?! Routebureau Utrecht heeft alvast de coolste routes geselecteerd! Fietsen in de schaduw van eeuwenoude bomen, met je blote voeten door een bosbeekje struinen of een frisse duik vanaf je bootje op het water….verkoeling is nooit ver weg op deze routes! Toch oververhit? Een ijskoud drankje op een terras onderweg biedt vast uitkomst! Kijk snel verder voor alle kinderroutes!

Meer info: website Routes in Utrecht

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (4)

In Je Makie: ontdek Afrikaanse dans en muziek uit Ivoorkust
Dit jaar ontdekken de Makies van 20 t’m 23 augustus de verhalen rond Afrikaanse dans en muziek uit Ivoorkust, samen met Eva Scherpenisse en haar crew komen deze tot leven met theater, dans en muziek. Tijdens In je Makie ga je zelf bedenken en maken. Speel op een djembe, dans een verhaal en maak een voorstelling. Het resultaat is te zien op het Leidsche Rijn Festival.

Meer info: website Cultuur19

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (5)

Lego-zomerkampen van e2 Young Engineers
Ben je een Lego fan, wil je leren programmeren en ben je op zoek naar een gezellige en leerzame activiteit in de zomervakantie? Dan is Lego-zomerkamp van e2 Young Engineers Utrecht iets voor jou! Tijdens de Lego-zomerkampen leren kinderen van 6 t/m 11 jaar spelenderwijs over techniek, wetenschap en programmeren in een gezellig omgeving. Er zijn verschillende kampen van 15 t/m 18 juli, 22 t/m 25 juli, 29 juli t/m 1 augustus en 12 t/m 15 augustus.

Meer info: website e2 Young Engineers

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (6)

Vier je zomervakantie in de Bibliotheek Nieuwegein
Deze zomer is er zo veel te doen in de bieb! Of nu het zonnetje schijnt of het hard regent, je hoeft je niet te vervelen. Maak kennis met het vernieuwde Stadshuis tijdens de Proefdag, ga naar het zomerfeest, volg een tekenworkshop, experimenteer in het CityLab of geniet van een voorleespicknick!

Meer info: website Bibliotheek Nieuwegein

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (7)

Zomerfeest Museum Huis Doorn
Kom ook naar het zomerfeest op woensdag 17 juli en geniet van allerlei leuke en historische activiteiten voor kinderen die op het landgoed van Huis Doorn zijn georganiseerd! Zoek het historische personeel van ex-keizer Wilhelm in een spannende speurtocht in het park en door het huis. Laat je schminken, beleef plezier op het springkussen, laat een mooie ballonfiguur maken en laat je verrassen door historische kinderspelen! Ken jij ze nog? En ben je benieuwd hoe de ex-keizer Wilhelm II van Duitsland in Doorn woonde? Neem dan een kijkje in zijn landhuis!

Meer info: website Huis Doorn

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (8)

Speurtocht: (Te) gekke gasten
Kan jij je voorstellen dat jullie een huis hebben waar je maar één maand per jaar woont? In Kasteel de Haar was dat dus zo! Tijdens de speurtocht ‘(Te) gekke gasten’ ontdek je bijzondere weetjes over het kasteel, de baron, barones en hun bijzondere gasten! De speurtocht is te doen van 6 juli tot en met 30 september 2024.

Meer info: website Kasteel de Haar

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (9)

“Fête Magnifique” van Circus Snor
Circus Snor, het geliefde circus voor zowel ouders als kinderen, kondigt met veel enthousiasme de
start van hun 10e editie van de zomertournee aan! Onder de betoverende titel “Fête Magnifique”
belooft het circus een onvergetelijke circuservaring vol spektakel, magie, acrobatiek, circusspelletjes en optredens! Er zijn dit jaar ook veel voorstellingen in onze regio!

Meer info: website Circus Snor

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (10)

Jouw eigen Summerparty tijdens de Kunstvakantieweek
Tijdens de Kunstvakantieweek van de Vrijstaat organiseer je met drie kunstenaars een groot zomerfeest. Pakt jouw groep uit met een spannend Feest van de Nacht, wordt het een klaterend waterfestijn of vieren jullie de magie van de natuur? Wat het ook wordt, de voorbereidingen zijn even leuk als het feest zelf. Kostuums ontwerpen, dancemoves instuderen, taarten bakken, decors schilderen… Vijf dagen lang ben je onderdeel van een groep creatieve partyplanners. Op de zesde dag barsten we los met een zomerfeest voor alle gasten.

Meer info: website De Vrijstaat

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (11)

Avontuurlijke fortentips deze zomer
De zomervakantie is hét moment voor stoere en avontuurlijke activiteiten voor kids! Ontdek deze zomer de spannendste forten, vestingen en kastelen, of bezoek één van de vele kindermusea. Denk aan Forteiland Pampus, het Nederlands Vestingmuseum, het Waterliniemuseum, Fort de Gagel, De Fortwachter, Werk aan het Spoel, GeoFort en Slot Loevestein! Verdedigingserfgoed is cool voor jonge stellen, volwassenen, ouders, kinderen, opa’s en oma’s en vrienden.

Meer info: website Forten.nl

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (12)

Zomer in Museum Speelklok
Kom in de zomervakantie naar Museum Speelklok in hartje Utrecht! Doe de zomerse speurtocht, componeer je eigen liedje en speel de Escape Game. In de zomervakantie is Museum Speelklok ook op maandagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer info: website Museum Speelklok

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (13)

Geniet van de zomer bij Bruis
Bruis is ook deze zomer weer een van de leukste pannenkoekenrestaurants in het Gooi! Kinderen kunnen hier op warme dagen een spetterend avontuur met waterkanonnen, waterpistolen en de octupussproeier beleven. Zorgeloos naar het strand? Bestel dan vooraf de Bruis Beach Bag die je naar eigen keuze vult met broodjes, snacks en gekoelde drankjes. Inclusief gratis strandbal, strandtas en een BRUIS kortingsbon.

Meer info: website Restaurant Bruis Blaricum

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (14)

150 jaar Maliebaanstation en nieuwe Spoortuin bij het Spoorwegmuseum
Op zoek naar een superleuk uitje deze zomervakantie en wil je even wat anders dan zon, zee of strand? Kom dan naar het Spoorwegmuseum! Het museum is in de zomervakantie íedere dag geopend. Zowel binnen als buiten is er voor iedereen wat leuks te beleven. Zo is er een gloednieuwe speeltuin én is de tentoonstelling Maliebaanstation 150 jaar ook de hele zomer te zien!

Meer info: website Spoorwegmuseum

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (15)

Kinderworkshops ‘Verbonden Stad’ in Museum IJsselstein
In tentoonstelling Verbonden Stad gaat het over de gebouwde omgeving: de huizen, pleinen, wegen om je heen. Sommige gebouwen zijn bijvoorbeeld al heel oud, andere staan er pas een jaar, want steden veranderen de hele tijd. Waar voel jij je thuis? Kun je ook benoemen waarom? En als jij het voor het zeggen had, hoe zou de stad van de toekomst er dan uit zien? Rondom de tentoonstelling zijn er deze zomervakantie allerlei leuke kinderworkshops te doen.

Meer info: website Museum IJsselstein

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (16)

25 jaar Leidsche Rijn Festival
Op zondag 1 september viert Cultuur19 feest bij Castellum Hoge Woerd, want het Leidsche Rijn
Festival is 25 jaar! Vier je mee? Voor alle feestvogels is er weer een programma vol theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Voor de hongerige en dorstige snaveltjes zijn er heerlijke festivalversnaperingen en frisse drankjes.

Meer info: website Leidsche Rijn Festival

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (17)

Zomervakantie en FortFamily bij GeoFort
Het is bijna zomervakantie! Het ideale moment voor een bezoek aan GeoFort. In de zomervakantie zijn ze iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Wat voor weer het ook is, bij GeoFort kun je altijd terecht. Naast de vele Minecraft activiteiten en workshops, vindt op 13 & 14 juli het minifestival FortFamily plaats en kun je naar het Toekomst Theater.

Meer info: website GeoFort

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (18)

De Kleine Zeemeermin (4+)
Vaar mee op de swingende muziekgolven en duik in een prachtige onderwaterwereld. Op zaterdag 24 augustus is deze spetterende sprookjesmusicalte zien bij theater DE KOM in Nieuwegein. Kom verkleed naar het theater. De mooiste creatie wordt beloond met een betoverende prijs. Na afloop van de voorstelling is er een meet & greet!

Meer info: website theater DE KOM

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (19)

Zomervakantie in het UMU
Kom deze zomervakantie naar het UMU! Ontdek de beestjes in de vijver van de Oude Hortus of bedenk gedichten tijdens de Waanzinnige Woorden Wandeling. Ga mee met een van onze gidsen en bewonder de nieuwe tentoonstelling “Meer dan je label”. Onderzoek allerlei luchtige vragen en ontdek hoe sterk lucht is in de zaal “Experimenteren”. Let op: niet elke activiteit vindt dagelijks plaats. Bekijk de agenda voor het actuele programma.

Meer info: website UMU

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (20)

Zomer activiteiten bij RAUM
Nog opzoek naar activiteiten deze zomervakantie? Het Utrechtse RAUM organiseert een super uitgebreid programma met workshops, spelletjes, tournooien, muziek en dans! Zo organiseren ze elke woensdag allerlei workshops speciaal voor kinderen van 6 tot 10 jaar, in samenwerking met De Vrijstaat. Tijdens deze workshops kunnen kinderen hun creativiteit ontdekken en hun verhalen delen. Elke zondag is het tijd voor Spielerei! Tijdens Spielerei organiseert RAUM speelse activiteiten voor jong én oud. Ook kun je terecht bij de Pleinotheek: een buurtuitleen, kiosk en bibliotheek ineen!

Meer info: website RAUM

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (21)

Kinderworkshop: Leer schrijven als een monnik!
Schrijven is door de eeuwen heen heel wat veranderd. Vroeger schreven mensen letters met sierlijke krullen. Ze gebruikten daarvoor geen gewone pennen, maar veren die ze doopten in potjes met inkt. En ze schreven niet op papier, maar op dierenhuid! De kinderworkshop vindt plaats op elke woensdag en zondag in de zomervakantie (de eerste op woensdag 17 juli en de laatste op zondag 25 augustus). De docent van Het Utrechts Archief staat tussen 14.00 en 16.30 uur voor je klaar. Aanmelden is niet nodig.

Meer info: website Het Utrechts Archief

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (22)

Gratis festival voor jong & oud: OFF THE TRACKS
Start de zomervakantie meteen goed met een bezoek aan het eerste Urban Sports en Street Culture festival op het Jaarbeursplein. Op het gratis festival OFF THE TRACKS kijk je op zaterdag 13 juli je ogen uit én mag je het zelf proberen. BMX, free running, graffiti, hiphop dance, skateboarden, muziekvideo’s opnemen, freestyle football, boulderen, inline skaten… het is er allemaal!

Meer info: website OFF THE TRACKS

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (23)

Zomer in Museum Hoge Woerd
Ben jij benieuwd hoe mensen vroeger leefden? Kom dan naar Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn! Dit archeologische museum is gevestigd in een modern Romeins fort en neemt je mee op een spannende reis door de tijd. In de interactieve expositie ‘3000 jaar wonen en werken’ leer je denken en puzzelen als een echte archeoloog. Deze zomer is ook de expositie ‘Van Vondst naar Verzameling’ te bewonderen! Deze expo vertelt het verhaal van archeologie als hobby tot wetenschap. En het mooiste van alles? Een bezoek aan dit museum is helemaal gratis!

Meer info: website Museum Hoge Woerd

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (24)

Zomer Gagel bij Fort de Gagel
Vanaf 15 juli is het tijd voor Zomer Gagel op het eiland aan de rand van Utrecht! Het restaurant van Fort de Gagel is de plek om fijn van de zomer te genieten. Neem plaats op het terras met speeltuin in de zon of kies voor een van onze schaduwhoekjes. Geniet ondertussen van een lunch of diner, leun achterover en ontspan van het uitzicht over de polders. In de zomerperiode organiseert Fort de Gagel ook leuke zomer activiteiten voor kinderen.

Meer info: website Fort de Gagel

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (25)

Kinderrondleidingen in de bieb
Op zondag 4 augustus kun je naar de kinderrondleiding (8+) in de Bibliotheek Neude. Vroeger was de bibliotheek een postkantoor, maar wat hebben die grote beelden daarmee te maken? En wist je dat er heel veel afbeeldingen van dieren in het gebouw te vinden zijn? Kom alles te weten en los de raadsels op. Ook kun je op 14, 21 en 18 juli en op 4, 10, 11, 18 en 25 augustus naar de rondleiding Brullen in de bieb (4+). In Bibliotheek Neude zitten heel veel dieren verstopt. Buiten staan twee leeuwen en binnen ontdek je er nog veel meer. Ga mee met de rondleiding en luister naar de mooiste, liefste en gekste dierenverhalen.

Meer info: website Bibliotheek Utrecht

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (26)

Vier de zomer in het nijntje museum
Kom jij zomervakantie vieren in het nijntje museum? In het allerleukste museum voor peuters en kleuters kun je de wereld in het klein ontdekken. Bezoek de boerderij van jan, de winkel van betje, natuurlijk het huis van nijntje en nog veel meer! Let op: het nijntje museum raakt snel uitverkocht en in de vakanties worden er geen tickets aan de kassa verkocht. Boek dus van tevoren een tijdslot in de online ticketshop.

Meer info: website nijntje museum

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (27)

Buiten tekenen in het Rijksmuseum
Wat is er fijner dan buiten tekenen? Kom in de zomervakantie naar de tuin van het Rijksmuseum, en schuif aan achter een van de schildersezels. Onder leiding van een docent van het Rijksmuseum ga je aan de slag. Het buiten tekenen is voor iedereen vanaf 6 jaar en tickets kosten €5,- per persoon. Al het materiaal is aanwezig. Je kunt dagelijks buiten tekenen van 20 juli t/m 1 september tussen 10.00 – 16.00 uur. Per boeking kun je 45 minuten tekenen.

Meer info: website Rijksmuseum

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (28)

Gerelateerd

Share this on WhatsApp

De leukste tips en uitjes in de zomervakantie - Bier en Appelsap (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 5941

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.